2015. október 31., szombat

Sütőtöktorta




hozzávalók

Tészta

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 12.5 dkg margarin
  • 1 csapott ek cukor
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék

  • 0.5 kg sütőtök
  • 15 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 tk gyömbér
 

elkészítés

  1. Először a sütőtöktorta töltelékéhez a tököt cikkekre vágjuk, sütőben 200 fokon puhára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Eközben hozzálátunk a tészta elkészítéséhez. A lisztet összekeverjük a cukorral és a sütőporral, majd a tojás és némi víz hozzáadásával egynemű tésztává összegyúrjuk.
  3. A kapott tésztát kinyújtjuk, torta/piteformában 170 fokon elősütjük kb. 10 percig.
  4. A megsült és kihűlt sütőtök húsát kikaparjuk a héjából és összeturmixoljuk.
  5. A tojást szétválasztjuk. A sárgáját a sütőtökturmixal, a cukorral, a tejföllel, a fahéjjal és a gyömbérrel összekeverjük.
  6. A tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan a sütőtökös masszához forgatjuk.
  7. Az így elkészült tölteléket az elősütött tésztára öntjük és kb. 30 percig sütjük 180 fokon előmelegített sütőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése