Sütőtöktorta
hozzávalók
Tészta
- 20 dkg finomliszt
- 1 db tojás
- 12.5 dkg margarin
- 1 csapott ek cukor
- 1 csomag sütőpor
Töltelék
- 0.5 kg sütőtök
- 15 dkg cukor
- 1 db tojás
- 2 dl tejföl
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 tk gyömbér
elkészítés
- Először a sütőtöktorta töltelékéhez a tököt cikkekre vágjuk, sütőben 200 fokon puhára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
- Eközben hozzálátunk a tészta elkészítéséhez. A lisztet összekeverjük a cukorral és a sütőporral, majd a tojás és némi víz hozzáadásával egynemű tésztává összegyúrjuk.
- A kapott tésztát kinyújtjuk, torta/piteformában 170 fokon elősütjük kb. 10 percig.
- A megsült és kihűlt sütőtök húsát kikaparjuk a héjából és összeturmixoljuk.
- A tojást szétválasztjuk. A sárgáját a sütőtökturmixal, a cukorral, a tejföllel, a fahéjjal és a gyömbérrel összekeverjük.
- A tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan a sütőtökös masszához forgatjuk.
- Az így elkészült tölteléket az elősütött tésztára öntjük és kb. 30 percig sütjük 180 fokon előmelegített sütőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése