2015. április 19., vasárnap

Répás-mogyorós sütemény




HOZZÁVALÓK

2 db tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
10 dkg margarin
1 csomag sütőpor
2 közepes sárgarépa
1 ek. mandula aroma

a tetejére a csokimázhoz:
2 ek. kakaó
3 ek. cukor
1 ek. margarin
3 ek. víz
10 dkg mogyoró


ELKÉSZÍTÉS

1. A tojásokat kettéválasztjuk. 
2. A sárgájákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mandula aromát.
3. A margarin felolvasztjuk (mikróban) és ezt is a tojásos masszához adjuk. 
4. A répákat lereszeljük, a tésztához adjuk, amit a sütőporral elkevert liszttel jól összedolgozunk 
5. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a tésztához. 
6. A lágy tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. 
7. Elkészítjük a kakaós mázat: a hozzávalókat egy lábasban összekeverjük, majd kis lángon 3-4 percig összefőzzük. 
8. A sütemény tetejére simítjuk, majd megszórjuk durvára tört mogyoróval.

Tipp: ugyanígy készíthetjük el mandulával is..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése