2015. április 30., csütörtök

Hagymás galuska egytálétel





HOZZÁVALÓK


  • 0.5 dl napraforgó olaj
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db póréhagyma
  • 15 dkg csirkemell sonka
  • 15 dkg sajt
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál bors
  • 1 csipet szerecsendió

galuskához

  • 1 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 1 kávéskanál só
  • 30 dkg finomliszt



ELKÉSZÍTÉS

  1. A hagymákat megtisztítjuk, és felkarikázzuk. A felkarikázott hagymákat forró olajban megfonnyasztjuk (nem kell pirítani). A sonkát apró kockákra vágjuk, és átpirítjuk a hagymás olajon.
  2. A sajtot lereszeljük.
  3. A galuskához a tejben elkeverjük a tojást, 1 kávéskanál sót, majd a liszthez adjuk, és összekeverjük (nem kell túlságosan összedolgozni!).
  4. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk a galuskákat.
  5. Ha megfőtt, leszűrjük, és hozzáforgatjuk a hagymás-sonkás keverékhez. Ehhez hozzáadjuk a reszelt sajt felét, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  6. Kizsírozott tepsibe tesszük a galuskát, tetejét megszórjuk a maradék sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt a tetején kissé megpirul. 

ajánlat

Paradicsomsalátával tálalva még különlegesebb. Ehhez a paradicsomokat apróra vágom, sóval, borssal és bazsalikommal ízesítem, majd egy csipet cukorral összekevert 1-2 kanál ecetbe forgatom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése