HOZZÁVALÓK
4 db csirkecomb
25 dkg vegyes zöldség (1 fej hagyma, 2 db sárgarépa, karalábé, karfiol, zöldbab, póréhagyma, zeller, fehérrépa stb. - ízlés szerint)
só
rozmaring
10 dkg zöldborsó
12.5 dkg rizs
4 ek. zabpehely
1 dl tej
ELKÉSZÍTÉS
1. A csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk, besózzuk és zsiradékon serpenyőben átforgatjuk, majd kevés vízzel, fedő alatt megpuhítjuk.
2. A zöldségeket feldaraboljuk és rövid ideig fedő alatt pároljuk.
3. Ha kissé megpuhult a hús, akkor alaposan befűszerezzük a rozmaringgal mindkét oldalát.
4. Kizsírozott tepsibe helyezzük a combokat, körberakjuk párolt zöldségekkel és kb. 25-30 percig 200 Celsius fokos sütőben aranybarnára, ropogósra sütjük.
5. A rizst feltesszük főni.
6. A zöldborsót pároljuk.
7. A 4. ek. zabpelyhet kb. 1-1,5 dl vízben addig főzzük, míg be nem sűrűsödik és kásaállagú nem lesz.
8. A megfőtt rizst összekeverjük a zabkásával és a zöldborsóval. Petrezselyemmel ízesítjük.
9. Merőkanállal kis gombócokat formálva tálaljuk a zöldséges hús mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése