2015. április 6., hétfő

Rozmaringos csirkecomb vele sült zöldségekkel, zabpelyhes rizsgombóccal





HOZZÁVALÓK

4 db csirkecomb
25 dkg vegyes zöldség (1 fej hagyma, 2 db sárgarépa, karalábé, karfiol, zöldbab, póréhagyma, zeller, fehérrépa stb. - ízlés szerint)
rozmaring
10 dkg zöldborsó
12.5 dkg rizs
4 ek. zabpehely
1 dl tej


ELKÉSZÍTÉS 

1. A csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk, besózzuk és zsiradékon serpenyőben átforgatjuk, majd kevés vízzel, fedő alatt megpuhítjuk. 
2. A zöldségeket feldaraboljuk és rövid ideig fedő alatt pároljuk. 
3. Ha kissé megpuhult a hús, akkor alaposan befűszerezzük a rozmaringgal mindkét oldalát. 
4. Kizsírozott tepsibe helyezzük a combokat, körberakjuk párolt zöldségekkel és kb. 25-30 percig 200 Celsius fokos sütőben aranybarnára, ropogósra sütjük. 

5. A rizst feltesszük főni. 
6. A zöldborsót pároljuk. 
7. A 4. ek. zabpelyhet kb. 1-1,5 dl vízben addig főzzük, míg be nem sűrűsödik és kásaállagú nem lesz. 
8. A megfőtt rizst összekeverjük a zabkásával és a zöldborsóval. Petrezselyemmel ízesítjük. 
9. Merőkanállal kis gombócokat formálva tálaljuk a zöldséges hús mellé.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése