2015. október 18., vasárnap

Borzas almás



hozzávalók

tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 2 dl joghurt (1 pohár)
  • 10 dkg margarin

töltelék

  • 4 közepes db alma
  • 2 ek cukor
  • 1 teáskanál őrőlt fahéj
 

elkészítés

  1. Felolvasztjuk a margarint, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat összekeverjük a cukorral, a natúr joghurttal, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint és végül a sütőporral elkevert liszttel jól összedolgozzuk, összegyúrjuk.
  2. A kapott tésztát elfelezzük. Az egyik felét 20x30 cm-es tepsi méretűre kinyújtjuk.
  3. Elkészítjük az almatölteléket: az almákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük 2 evőkanál cukorral és 1 teáskanál fahéjjal.
  4. KIvajazzuk a tepsit, beterítjük a fele tésztával, erre rátesszük egyenletesen az almatölteléket.
  5. A tészta másik felét pedig nagy lyukú reszelő ráreszeljük az almatöltelékre, hogy befedje azt.
  6. Előmelegített sütőben, 200 fokon 25-30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése