Borzas almás
hozzávalók
tészta
- 40 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- 2 dl joghurt (1 pohár)
- 10 dkg margarin
töltelék
- 4 közepes db alma
- 2 ek cukor
- 1 teáskanál őrőlt fahéj
elkészítés
- Felolvasztjuk a margarint, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat összekeverjük a cukorral, a natúr joghurttal, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint és végül a sütőporral elkevert liszttel jól összedolgozzuk, összegyúrjuk.
- A kapott tésztát elfelezzük. Az egyik felét 20x30 cm-es tepsi méretűre kinyújtjuk.
- Elkészítjük az almatölteléket: az almákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük 2 evőkanál cukorral és 1 teáskanál fahéjjal.
- KIvajazzuk a tepsit, beterítjük a fele tésztával, erre rátesszük egyenletesen az almatölteléket.
- A tészta másik felét pedig nagy lyukú reszelő ráreszeljük az almatöltelékre, hogy befedje azt.
- Előmelegített sütőben, 200 fokon 25-30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése