2015. október 27., kedd

Sütőtökös gnocchi

Már több gnocchi receptet is kipróbáltam, nagyon szeretem, mert egyszerű, rendkívül laktató és nagyon finom. Akár zöldséges raguval, akár hússal készítjük el, de önmagában is egy kevés vajon átforgatva, sajttal megszórva finom vacsora lehet (vagy ebéd). Most egy teljesen új, igazi őszi változatot próbáltam ki, sütőtökkel ízesítettem. A sütőtök áldásos hatásairól már itt írtam.
 


HOZZÁVALÓK
25 dkg burgonya

50 dkg sütötök
1   db tojás
20 dkg liszt
1 ek. só

ELKÉSZÍTÉS

1. A sütőtököt felszeleteljük és 200 fokon előmelegített sütőben 30-45 percig sütjük.
2. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és bő, sós vízben megfőzzük.
3. A sűlt sütőtök puha belsejét kikaparjuk, a megfőtt burgonyát összetőrjük és kihűtjük.
4. A burgonyához keverjük a sütőtök húsát, a tojást és a liszttel egynemű tésztává gyúrjuk.
5. Lisztezett gyúródeszkán kb. ujjnyi vastagságúra sodorjuk, majd kb. 1 centis kis darabokra vágjuk. Bő, sós, forrásban levő vízben megfőzzük, leszűrjük. A gnocchi akkor jó, ha miután feljött a tetejére még pár percig főzzük.
6. Leszűrjük, kevés vajon átforgatjuk és reszelt sajttal tálaljuk. (Sütőtökös gnocchi íze elég intenzív, ezért szerintem érdemes kevésbé erős ízű sajtot választani).

tipp.: ha igazi "al dente" olasz gnocchira vágyunk, akkor érdemes 1-2 ek. búzadarát keverni a tésztába.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése