Kávés-diós keksztorta
hozzávalók
- 25 dkg háztartási keksz
- 1 dl kávé
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 csapott ek finomliszt
- 1.5 dl tej
- 5 dkg margarin
- 1 ml rumaroma
elkészítés
- A kekszet apró darabokra törjük, összekeverjük a darált dióval, majd ráöntjük a kávét.
- A lisztet, a porcukrot, a kakaóport és a tejet összekeverjük és 5 percig állandó keverés mellett felfőzzük. Beleolvasztjuk a margarint, majd hozzáadunk 1 evőkanál rum aromát.
- A kakaós krémet ráöntjük a diós-kávés kekszre és alaposan összekeverjük.
- Őzgerincformát frissentartó fóliával kibéleljük, ebbe helyezzük a masszát és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Ferde szeletekre vágva, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése