2015. november 17., kedd

Kávés-diós keksztorta

 
 

hozzávalók

  • 25 dkg háztartási keksz
  • 1 dl kávé
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 csapott ek finomliszt
  • 1.5 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • 1 ml rumaroma
 

elkészítés

  1. A kekszet apró darabokra törjük, összekeverjük a darált dióval, majd ráöntjük a kávét.
  2. A lisztet, a porcukrot, a kakaóport és a tejet összekeverjük és 5 percig állandó keverés mellett felfőzzük. Beleolvasztjuk a margarint, majd hozzáadunk 1 evőkanál rum aromát.
  3. A kakaós krémet ráöntjük a diós-kávés kekszre és alaposan összekeverjük.
  4. Őzgerincformát frissentartó fóliával kibéleljük, ebbe helyezzük a masszát és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Ferde szeletekre vágva, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése