2015. november 25., szerda

Velencei spaghetti

A nosalty oldalán találtam rá a receptre, nagyon megtetszett. Finom, laktató, mégis kevés hozzávalóval gyorsan, könnyen elkészíthető.



hozzávalók

  • 25 dkg spagetti tészta
  • 15 dkg csirkemell sonka (csíkokra vágva)
  • 2,5 ml főzőtejszín (10%-os)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 ek. liszt
  • 10 dkg reszelt sajt

elkészítés

  1. A fokhagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a szintén apró kockákra vágott sonkát. Petrezselyemmel, oregánóval ízesítjük.
  2. A tejszínnel csomómentesre keverünk egy evőkanál lisztet, majd felöntjük vele a megpirított sonkát éa mártás sűrűségűre főzzük. Sóval-borssal fűszerezzük.
  3. A mártást összekeverjük a már kifőtt tésztával.
  4. Reszelt sajttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése