2015. március 31., kedd

Répás zabpehely keksz



A receptet beneveztem a Nosalty húsvéti receptversenyre. Ha tetszik, itt tudsz szavazni rá:






HOZZÁVALÓK


  • 1 bögre zabpehely
  • 1/2 bögre cukor
  • 2 nagy db sárgarépa
  • 1 db tojás
  • 4 dkg margarin
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kk gyömbér
  • 5 dkg liszt

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tojást a cukorral habosra keverjük.
  2. A margarint mikróban felolvasztjuk, és a tojásos masszához adjuk.
  3. A répát apró lyukú reszelőn lereszeljük, és ezt is a keverékhez adjuk.
  4. Végül a zabpehellyel, a szódabikarbónával elkevert liszttel és egy kávéskanál őrölt gyömbérrel jól összedolgozzuk a tésztát.
  5. 1 óráig hűtőben pihentetjük.
  6. Pihentetés után evőkanálnyi adagokból vizes kézzel gombócokat formálunk, majd kör alakúra lapítva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése