HOZZÁVALÓK
- 4 db tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg dió
- 10 dkg finomliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg lekvár/ dzsem (tetszés szerint)
- 15 dkg porcukor
- 1 db citrom
ELKÉSZÍTÉS
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A sárgájákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a durvára vágott diót és a szódabikarbónával elkevert lisztet.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.
- Kivajazott, kilisztezett tepsiben kb. 10-15 percig sütjük 180 fokon.
- Elkészítjük a citrommázat: a forró vizet és a citrom levét a porcukorra öntjük és addig keverjük, míg be nem sűrűsödik.
- A kihűlt tésztát felbevágjuk és megkenjük ízlés szerinti gyümölcslekvárral. (Én házi kiwilekvárt használtam)
- Tetejét megkenjük a citrommázzal.
- Kockákra vágva és citromszeletekkel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése