2015. március 7., szombat

Diós kocka citrommázzal




HOZZÁVALÓK

  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg lekvár/ dzsem (tetszés szerint)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db citrom

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgájákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a durvára vágott diót és a szódabikarbónával elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.
  4. Kivajazott, kilisztezett tepsiben kb. 10-15 percig sütjük 180 fokon.
  5. Elkészítjük a citrommázat: a forró vizet és a citrom levét a porcukorra öntjük és addig keverjük, míg be nem sűrűsödik.
  6. A kihűlt tésztát felbevágjuk és megkenjük ízlés szerinti gyümölcslekvárral. (Én házi kiwilekvárt használtam)
  7. Tetejét megkenjük a citrommázzal.
  8. Kockákra vágva és citromszeletekkel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése