2015. február 27., péntek

Gnocchi fokhagymás csirkemellel



HOZZÁVALÓK

a gnocchihoz
  • 0,5 kg krumpli
  • 1 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 0,5 ek. só

a szószhoz
  • 40 dkg csirkemell
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 ek. liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • oregánó
  • gyömbér
  • szerecsendió
 
 
ELKÉSZÍTÉS

1. A krumplit sós vízben puhára főzzük.
2. Ha megfőtt, összetörjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, beleütjük a tojást és annyi lisztet keverünk hozzá, amennyit felvesz. Jól összedolgozzuk.
3. Lisztezett munkafelületen kb. 2 cm-es nudlikat formázunk, majd lobogó, sós vízben kifőzzük a gnocchikat.

4.  A csirkemellet apró kockákra vágjuk.
5. Kevés olajon átsütjük, majd - annyi vízzel, hogy ellepje - fedő alatt puhára pároljuk.
6. Sóval, oregánóval, gyömbérrel és szerecsendióval ízesítjük.
7. A tejszínt és a tejet elkeverjük az 1 evőkanál liszttel csomómentesre, sóval, borssal és préselt fokhagymával ízesítjük.
8. Lassú tűzön mártásszerűre besűrítjük.
9. Ha kellőképpen sűrű, hozzáadjuk a puhára párolt csirkemellkockákat és a gnocchival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése