2015. február 2., hétfő

Kávés csokitorta fehércsokoládé krémmel




HOZZÁVALÓK

Tészta
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg puha margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 18 dkg finomliszt
  • 1 dl feketekávé

Krém

  • 5 dl tej
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 teáskanál vanília aroma

Díszítés

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 ek margarin
  • 5 dkg aszalt gyümölcsök


ELKÉSZÍTÉS

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájukat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és ezt is a tésztához adjuk.
  3. Hozzáadjuk az 1 dl kávét.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztánkba.
  5. Kerek tortaformában, 180 fokos sütőben, kb. 20-25 percig sütjük.

 

Krém

  1. A tejet felforraljuk, majd a 2 evőkanál liszttel besűrítjük.
  2. Beleolvasztjuk a kockákra tördelt fehér csokoládét.
  3. Végül 1 teáskanál vanília aromával ízesítjük.
  4. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd a kettévágott tortalap alját megkenjük a krém felével. Rátesszük a tetejét, és a krém másik felével bevonjuk a tortát.

 

Díszítés

  1. Az étcsokoládét egy ek. margarinnal gőz felett felolvasztjuk.
  2. A tortára simítjuk, és aszalt gyümölcsökkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése