HOZZÁVALÓK
Tészta
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 5 dkg puha margarin
- 1 csomag sütőpor
- 18 dkg finomliszt
- 1 dl feketekávé
Krém
- 5 dl tej
- 2 csapott ek finomliszt
- 10 dkg fehér csokoládé
- 1 teáskanál vanília aroma
Díszítés
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 ek margarin
- 5 dkg aszalt gyümölcsök
ELKÉSZÍTÉS
Tészta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájukat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral és ezt is a tésztához adjuk.
- Hozzáadjuk az 1 dl kávét.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztánkba.
- Kerek tortaformában, 180 fokos sütőben, kb. 20-25 percig sütjük.
Krém
- A tejet felforraljuk, majd a 2 evőkanál liszttel besűrítjük.
- Beleolvasztjuk a kockákra tördelt fehér csokoládét.
- Végül 1 teáskanál vanília aromával ízesítjük.
- Kicsit hagyjuk kihűlni, majd a kettévágott tortalap alját megkenjük a krém felével. Rátesszük a tetejét, és a krém másik felével bevonjuk a tortát.
Díszítés
- Az étcsokoládét egy ek. margarinnal gőz felett felolvasztjuk.
- A tortára simítjuk, és aszalt gyümölcsökkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése