2015. február 7., szombat

"Mézeskalácsos" zabpehely keksz


HOZZÁVALÓK

  • 1 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 ek méz
  • 15 dkg zabpehely
  • 5 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tojást habosra keverjük a cukorral.
  2. A margarint felolvasztjuk, és belekeverjük a 2 evőkanál mézet, majd ezt a keveréket a tojásos masszához adjuk.
  3. A zabpelyhet kissé összetörjük vagy megdaráljuk.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
  5. A tojásos masszához keverjük a zabpelyhet, a sütőporos lisztet, a mézeskalács fűszerkeveréket, és jól összedolgozzuk.
  6. Sütőpapírra kis halmokat helyezünk, amiket lelapítunk, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10-15 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése