2015. január 23., péntek

Rakott zöldbab




HOZZÁVALÓK

40 dkg zöldbab
30 dkg darált hús
12,5 dkg rizs
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kiskanál pirospaprika
só, bors
1 nagy pohár tejföl
2 ek. olaj


ELKÉSZÍTÉS

1. A rizst megfőzzük. 
2. A zöldbabot megtisztítjuk,  2-3 cm-es darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük. 
3. A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, rádobjuk a darált húst, kissé átpirítjuk. Pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és puhára pároljuk. 
4. Olajjal kikenünk egy tepsit és jöhet a rétegezés: alulra kerül egy sor zöldbab, rá egy sor rizs, erre a hús fele. Aztán zöldbab, rizs, hús, a tetejére zöldbab kerül. 
5. A végén rákanalazunk egy nagy pohár tejfölt. 
6. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt kissé meg nem pirul. (ez kb 20-25 perc). 

TIPP: Darált hús helyett használhatunk már előzőleg elkészített, maradék pörköltet.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése