HOZZÁVALÓK
40 dkg zöldbab
30 dkg darált hús
12,5 dkg rizs
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kiskanál pirospaprika
só, bors
1 nagy pohár tejföl
2 ek. olaj
ELKÉSZÍTÉS
1. A rizst megfőzzük.
2. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük.
3. A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, rádobjuk a darált húst, kissé átpirítjuk. Pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és puhára pároljuk.
4. Olajjal kikenünk egy tepsit és jöhet a rétegezés: alulra kerül egy sor zöldbab, rá egy sor rizs, erre a hús fele. Aztán zöldbab, rizs, hús, a tetejére zöldbab kerül.
5. A végén rákanalazunk egy nagy pohár tejfölt.
6. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt kissé meg nem pirul. (ez kb 20-25 perc).
TIPP: Darált hús helyett használhatunk már előzőleg elkészített, maradék pörköltet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése