2015. január 17., szombat

Banános-almás zabpehely keksz

 HOZZÁVALÓK

  • 15 dkg zabpehely
  • 1 db alma
  • 1 db banán
  • 1 db tojás
  • 1 ek cukor
  • 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna 


ELKÉSZÍTÉS 

  1. A zabpelyhet kissé megdaráljuk, vagy összetörjük.
  2. Az almát kis lyukú reszelőn lereszeljük, a banánt villával összenyomkodjuk.
  3. A tojást a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az almát és a banánt, jól elkeverjük.
  4. Végül a zabpehellyel, a szódabikarbónával, a kakaóporral és a fahéjjal jól összedolgozzuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis adagokat rakunk le, és 200 fokon, kb. 15-20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése