2015. január 15., csütörtök

Feketeerdő kocka



HOZZÁVALÓK

Tészta

  • 25 dkg meggybefőtt
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 4 ek csokoládédara
  • 2 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12.5 dkg margarin
  • 1 dl tej

Máz

  • 5 dkg margarin
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 3 ek cukor
  • 3 evőkanál víz

Díszítés

  • 2 dl habtejszín
  • 4 ek csokoládédara
  • 5 dkg meggy (néhány szem a kockák díszítéséhez)


ELKÉSZÍTÉS

Tészta

  1. A meggybefőttet lecsepegtetjük.
  2. A lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a csokis tortadarával összeforgatjuk.
  3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A margarint felolvasztjuk és ezt is a tojásos masszához adjuk. Majd a tejjel jól elkeverjük.
  4. A masszát összeforgatjuk először a lisztes keverékkel, majd a meggyel. (2-3 evőkanálnyi meggyet tegyünk félre, amit majd a díszítéshez használunk fel).
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 percig sütjük.

Máz

  1. A hozzávalókat (margarin, cukor, kakaópor, víz) egy lábosba tesszük és kis lángon 3-4 perc alatt simára főzzük. (Elolvad benne a margarin és fényes, egynemű csokimázt kapunk).
  2. A kockákra vágott tészta tetejét megkenjük vele és dermedni hagyjuk.

Díszítés

  1. A habtejszínt felverjük és egy kávéskanálnyit a kockákra teszünk, közepükre 1-1 szem meggyet helyezünk és megszórjuk csokoládéreszelékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése