2015. május 31., vasárnap

'Trópusi' túrótorta







hozzávalók

 

Piskóta

  • 3 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 7.5 dkg finomliszt

 

Túrótöltelék

  • 25 dkg tehéntúró
  • 10 dkg cukor
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 20 dkg trópusi gyümölcskonzerv
  • 2 dl habtejszín
  • 1 ek zselatin
  • 1 dl víz

elkészítés

 

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A sárgájákat habosra keverjük a cukorral.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a tojássárgás masszába.
  4. Végül a sütőporral elkevert lisztet óvatosan beledolgozzuk a tésztába.
  5. Sütőpapírral bélelt tortaformában 10-15 percig sütjük 170 fokos sütőben.
  6. Amikor kihűlt a piskótánk, lehúzzuk róla a sütőpapírt. A tortaformát újra kibéleljük, és elkészítjük a túrótölteléket.

 

Túrótöltelék

  1. A túrót, a cukrot és a citrom levét villával összedolgozzuk.
  2. A zselatint megduzzasztjuk hideg vízben, majd mikróban addig melegítjük, amíg fel nem olvad.
  3. A felolvasztott zselatint is a túrókeverékhez forgatjuk, majd belekeverjük a tejszínhabot és a trópusi gyümölcsöket (hagyunk a díszítéshez).
  4. A piskótára töltjük a krémet, tetejét trópusi gyümölcsökkel díszítjük, és hűtőben minimum 2-3 órát pihentetjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése