'Trópusi' túrótorta
hozzávalók
Piskóta
- 3 db tojás
- 6 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 7.5 dkg finomliszt
Túrótöltelék
- 25 dkg tehéntúró
- 10 dkg cukor
- 1 citromból nyert citromlé
- 20 dkg trópusi gyümölcskonzerv
- 2 dl habtejszín
- 1 ek zselatin
- 1 dl víz
elkészítés
Piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk.
- A sárgájákat habosra keverjük a cukorral.
- A fehérjéket kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a tojássárgás masszába.
- Végül a sütőporral elkevert lisztet óvatosan beledolgozzuk a tésztába.
- Sütőpapírral bélelt tortaformában 10-15 percig sütjük 170 fokos sütőben.
- Amikor kihűlt a piskótánk, lehúzzuk róla a sütőpapírt. A tortaformát újra kibéleljük, és elkészítjük a túrótölteléket.
Túrótöltelék
- A túrót, a cukrot és a citrom levét villával összedolgozzuk.
- A zselatint megduzzasztjuk hideg vízben, majd mikróban addig melegítjük, amíg fel nem olvad.
- A felolvasztott zselatint is a túrókeverékhez forgatjuk, majd belekeverjük a tejszínhabot és a trópusi gyümölcsöket (hagyunk a díszítéshez).
- A piskótára töltjük a krémet, tetejét trópusi gyümölcsökkel díszítjük, és hűtőben minimum 2-3 órát pihentetjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése