HOZZÁVALÓK
hozzávalók / 2 adag
Leves
- 25 dkg zöldborsó
- 1 közepes db vöröshagyma
- 5 dkg margarin
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csipet só
- 1 csokor petrezselyem
Borskeksz
- 10 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál bors
- 1 késhegynyi só
- 1 db tojás
- 1 dl tej
- 5 dkg margarin
ELKÉSZÍTÉS
Leves
- A hagymát apróra vágjuk és a margarinon kissé megpirítjuk.
- A borsót annyi vízzel, amennyi ellepi, fedő alatt puhára pároljuk.
- Ha megpuhult, összekeverjük a pirított hagymával, felöntjük a tejszínnel és botmixerrel pürésítjük.
- Kb. 5 perc alatt összeforraljuk a levest, friss petrezselyemmel ízesítjük és a borskeksszel tálaljuk.
Borskeksz
- A lisztet összekeverjük a sütőporral és elmorzsoljuk vele a margarint.
- Hozzáadjuk a tejet és a tojást és jól összedolgozzuk.
- Sóval, borssal ízesítjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe kiskanállal vagy habzsákkal kis adagokat teszünk és 180 fokos sütőben 5-8 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése