2015. május 22., péntek

Zöldborsókrémleves borskeksszel



HOZZÁVALÓK

hozzávalók / 2 adag

Leves

  • 25 dkg zöldborsó
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 5 dkg margarin
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csipet só
  • 1 csokor petrezselyem

Borskeksz

  • 10 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál bors
  • 1 késhegynyi só
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 5 dkg margarin
 
 
ELKÉSZÍTÉS
 

Leves

  1. A hagymát apróra vágjuk és a margarinon kissé megpirítjuk.
  2. A borsót annyi vízzel, amennyi ellepi, fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Ha megpuhult, összekeverjük a pirított hagymával, felöntjük a tejszínnel és botmixerrel pürésítjük.
  4. Kb. 5 perc alatt összeforraljuk a levest, friss petrezselyemmel ízesítjük és a borskeksszel tálaljuk.

Borskeksz

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és elmorzsoljuk vele a margarint.
  2. Hozzáadjuk a tejet és a tojást és jól összedolgozzuk.
  3. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe kiskanállal vagy habzsákkal kis adagokat teszünk és 180 fokos sütőben 5-8 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése