2015. május 10., vasárnap

Almás kocka




HOZZÁVALÓK


2 db tojás
8 dkg cukor
10 dkg liszt
2 nagyobb db alma
1 csomag sütőpor

tetejére:
1 tábla tortabevonó csokoládé
1 ek. margarin


ELKÉSZÍTÉS

1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
2. Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a tojásos masszához adjuk.
3. A lisztet elkeverük a sütőporral, hozzáadjuk a tésztához és jól összedolgozzuk.
4. Kizsírozott tepsiben, 180 fokon 15 percig sütjük (tűpróba!).
5. A tetejére elkésztjük a csokibevonatot: a tortabevonó csokoládét vízgőz felett 1 ek. margarinnal felolvasztjuk és a kihűlt süteményre simítjuk.
6. Kockákra vágva tálaljuk.
 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése