HOZZÁVALÓK
tészta
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
- 5 dkg margarin
- 1 db tojás
- tej - amennyit felvesz
krém
- 4 dl tej
- 3 csapott evőkanál liszt
- 1 ek. margarin
- 3 ek. cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
ELKÉSZÍTÉS
1. A lisztbe belevegyítjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tojással és a tejjel jól összedolgozzuk.
2. Két részre osztjuk a tésztánkat, két lapot sütünk belőle 180 fokos előmelegített sütőben 5 perc alatt.
3. Elkészítjük a krémet: 3 ek. lisztet a 4 dl tejjel folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Belekeverünk 1 ek. margarint és 3 ek. cukrot. Megvárjuk míg langyosra hűl, ekkor keverjük hozzá a citrom héját és levét. A lapokat megtöltjük a krémmel és pár óra pihentetés után tálaljuk.
Készíthetünk a tetejére tojáshabot, de anélkül is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése