2016. március 23., szerda

Brokkolikrémleves


HOZZÁVALÓK
  • 1 közepes fej brokkoli
  • 2 dkg margarin
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • szerecsendió 

ELKÉSZÍTÉS

1. A hagymát kockákra vágjuk, a brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és kisebb darabokra vágjuk.
2. 2 dkg margarinon lepirítjuk a hagymát, rátesszük a brokkolit és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Puhára főzzük.
2. Botmixerrel összeturmixoljuk. 
3. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd felöntjük a tejszínnel, visszatesszük a tűzre és egyet "rottyantunk rajta". 
4. Pirított kenyérkockákkal, olvasztott sajttal tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése