HOZZÁVALÓK
- 1 kg burgonya (nagyobb)
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál só
- 1 kk bors
- 10 dkg sonka
- 1 tk zsálya
- 15 dkg bacon
- 3 ek tejföl
- 15 dkg sajt
ELKÉSZÍTÉS
- A krumplit megmossuk, sós vízben héjában megfőzzük.
- A fokhagymát meghámozzuk, vékonyra gyaluljuk (vagy áttörjük), és elkeverjük 1 kávéskanál sóval és borssal.
- A krumplikat meghámozzuk, és 1 cm mélyen bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. A vágatokat megtöltjük a gyalult fokhagymával.
- A sonkát apró kockákra vágjuk, és elkeverjük 1-2 evőkanál tejföllel. Zsályával ízesítjük.
- A fokhagymás krumplikat megtöltjük a sonkás-tejfölös keverékkel.
- A megtöltött krumplikat 1-1 szelet baconszalonnával körbetekerjük.
- Kizsírozott/olajozott tepsibe fektetjük a krumplikat. Tetejüket kevés tejföllel és reszelt sajttal meghintjük.
- 200 fokos sütőben, 10-12 percig aranysárgára pirítjuk.
- Salátával, egytálételként tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése