2015. március 29., vasárnap

Sonkás-fokhagymás burgonya baconbe göngyölve






HOZZÁVALÓK


  • 1 kg burgonya (nagyobb)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kk bors
  • 10 dkg sonka
  • 1 tk zsálya
  • 15 dkg bacon
  • 3 ek tejföl
  • 15 dkg sajt


ELKÉSZÍTÉS 

  1. A krumplit megmossuk, sós vízben héjában megfőzzük.
  2. A fokhagymát meghámozzuk, vékonyra gyaluljuk (vagy áttörjük), és elkeverjük 1 kávéskanál sóval és borssal.
  3. A krumplikat meghámozzuk, és 1 cm mélyen bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. A vágatokat megtöltjük a gyalult fokhagymával.
  4. A sonkát apró kockákra vágjuk, és elkeverjük 1-2 evőkanál tejföllel. Zsályával ízesítjük.
  5. A fokhagymás krumplikat megtöltjük a sonkás-tejfölös keverékkel.
  6. A megtöltött krumplikat 1-1 szelet baconszalonnával körbetekerjük.
  7. Kizsírozott/olajozott tepsibe fektetjük a krumplikat. Tetejüket kevés tejföllel és reszelt sajttal meghintjük.
  8. 200 fokos sütőben, 10-12 percig aranysárgára pirítjuk.
  9. Salátával, egytálételként tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése