2015. március 27., péntek

Kakakós csiga



HOZZÁVALÓK

30 dkg liszt
1 dl tej
1 dl joghurt
2 dkg élesztő
csipet só
5 dkg cukor
8 dkg margarin
4 ek. kakaópor


ELKÉSZÍTÉS

1. Az élesztőt langyo tejben 1 mokkáskanál cukorral felfuttatjuk.
2. A lisztet elkeverjük egy csipet sóval, a cukorral, majd a joghurttal, az élesztős tejjel és 3 dkg puha margarinnal jól nyújtható tésztává gyúrjuk.
3. 1- 1,5 órát kelesztjük meleg helyen. 
4. Ha megkelt, lisztezett munkafelületen 1cm vékonyra nyújtjuk.
5. A kinyújtott tésztát megkenjük a maradék puha margarinnal (kb. 5 dkg), megszórjuk cukorral elkevert kakaóporral. 
6. A rövidebbik oldalánál fogva feltekerjük. 
7. A tekercset felszeleteljük. 
8. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a csigákat és további 30 percig kelesztjük. 
9. Előmelegített, 200 celsius fokos sütőben 15 percig sütjük.

tipp.: Fahéjjal is nagyon finom! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése