2015. március 12., csütörtök

Májas zsemlefelfújt






HOZZÁVALÓK


  • 2 db zsemle
  • 1 dl tej
  • 25 dkg csirkemáj
  • 1 kis db vöröshagyma
  • 1.5 dl napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál bors
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • 1 teáskanál majoranna


ELKÉSZÍTÉS


  1. A zsemléket kisebb darabokra tépkedjük, tálba szórjuk, és meglocsoljuk a tejjel. Kb. 10 percig puhulni hagyjuk.
  2. A csirkemájat megtisztítjuk, és kockákra vágjuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk, olajban üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a kockákra vágott májat, és megsütjük rajta.
  4. Sózzuk-borsozzuk, fokhagymával ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
  5. A tejben áztatott zsemlékhez hozzáadjuk a májat, és a tojással jól összedolgozzuk.
  6. Petrezselyemmel és majorannával fűszerezzük.
  7. Kizsírozott őzgerincformába szedjük, és 200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
  8. Salátával vagy párolt rizzsel tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése