2014. december 28., vasárnap

Cookies zenzero, azaz olasz gyömbéres keksz

HOZZÁVALÓK

20 dkg liszt
12 dkg margarin
1 tojás
1 ek. vanília aroma
1 tk. fahéj
2 tk. gyömbér
1 cs. sütőpor
10 dkg étcsokoládé
1 csipet só



ELKÉSZÍTÉS

1. A tojást a cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott margarint és a vanília aromát. 
2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a fahéjjal és a gyömbérrel együtt a tojásos masszához adjuk. 
3. A csokit apró darabokra vágjuk és ezt is a masszához adjuk. 
4. Sütőpapírra kis adagokat rakunk, egymástól 3-4 cm-es távolságra és 170 fokon, kb. 8-10 percig sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése