2014. december 17., szerda

A klasszikus tejberizs

Bizonyára mindenki ismeri, talán a legtöbben készítették is már. Azonban szerintem egy jó és egyszerű kis édesség ötlet, amely jó célt szolgál így karácsony előtt - kíméli a gyomrunkat, időnket és a pénztárcánkat egyaránt! :)

HOZZÁVALÓK

15 dkg rizs
5 dl tej
2 dl víz
5 dkg cukor
2 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor vagy 1 ek. vanília aroma
1 tk. citromhéj





ELKÉSZÍTÉS


1. A rizst megfőzzük.
2. Ha lefőtt róla a víz, felöntjük a tejjel, belekeverjük a cukrot, a margarint az aromát és a citromhéjat. 
3. Kis lángon, fedő nélkül, gyakran megkeverve addig főzzük, amíg a rizsszemek meg nem puhulnak és a rizs magába nem szívta a tejet.
4. Kakaóporral vagy őrölt fahéjjal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése