- 8 db burgonya
- 5 db babérlevél
- 3 dl tej
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 ek ecet
- 1 kis db vöröshagyma
- 1 ek sertészsír (zsír helyett olajat is használhatunk)
- 1 teáskanál só
- 8 szelet bacon
ELKÉSZÍTÉS:
- A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd sós vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a babérleveleket is. A hagymát apróra szeleteljük.
- A zsírt egy kis lábasban megolvasztjuk, hozzáadunk egy kanál lisztet és világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk a lisztes zsíron.
- Miután a burgonya megfőtt, leszűrjük és a fentebb elkészített rántásba beleforgatjuk óvatosan, hogy az apró burgonyakockák ne törjenek el.
- Ezután a tejjel hígítjuk (ízlésünknek megfelelően kevesebb tejjel, ha sűrűbb, több tejjel, ha hígabb főzeléket szeretnénk) és kis lángon pár percig főzzük, amíg a kívánt sűrűséget el nem érjük.
- Végül belekeverjük az 1 (vagy több) evőkanál ecetet.
- Pici zsiradékon megpirítjuk a bacon szalonnát. Egy csipet borssal fűszerezhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése