2014. október 13., hétfő

Krumplifőzelék pirított baconnal

HOZZÁVALÓK: 
  • 8 db burgonya
  • 5 db babérlevél
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 ek ecet
  • 1 kis db vöröshagyma
  • 1 ek sertészsír (zsír helyett olajat is használhatunk)
  • 1 teáskanál só
  • 8 szelet bacon


ELKÉSZÍTÉS:
 


  1. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd sós vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a babérleveleket is. A hagymát apróra szeleteljük.
  2. A zsírt egy kis lábasban megolvasztjuk, hozzáadunk egy kanál lisztet és világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk a lisztes zsíron.
  3. Miután a burgonya megfőtt, leszűrjük és a fentebb elkészített rántásba beleforgatjuk óvatosan, hogy az apró burgonyakockák ne törjenek el.
  4. Ezután a tejjel hígítjuk (ízlésünknek megfelelően kevesebb tejjel, ha sűrűbb, több tejjel, ha hígabb főzeléket szeretnénk) és kis lángon pár percig főzzük, amíg a kívánt sűrűséget el nem érjük.
  5. Végül belekeverjük az 1 (vagy több) evőkanál ecetet.
  6. Pici zsiradékon megpirítjuk a bacon szalonnát. Egy csipet borssal fűszerezhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése