HOZZÁVALÓK
- 25 dkg rizs
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 nagy db sárgarépa
- 1 nagy db fehérrépa
- 1 kis db karfiol
- 100 g zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek kakukkfű
- 1 dl víz
- 50 dkg csirkemáj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 10 dkg sajt
ELKÉSZÍTÉS
- A rizst megfőzzük.
- A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és zsírban vagy olajon üvegesre pirítjuk.
- A hagymához hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott sárgarépát, fehérrépát, karfiolt és kb. egy csészényi zöldborsót. Hozzáadjuk a petrezselymet és a kakukkfüvet, majd kb. egy dl vizet öntünk rá, és fedő alatt puhára pároljuk.
- A csirkemájat bő zsiradékban megsütjük. Ha kész, sóval és borssal ízesítjük.
- Kivajazott tepsi aljára helyezzük a rizst (önthetünk rá egy-két evőkanállal a májból visszamaradt zsiradékból), erre jön a zöldséges ragu fele, majd erre helyezzük rá a májszeleteket, utána rátesszük a zöldséges ragu másik részét.
- Végül reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése