2014. október 29., szerda

Csirkemáj zöldséges raguval, rizságyon



HOZZÁVALÓK




  • 25 dkg rizs
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 nagy db sárgarépa
  • 1 nagy db fehérrépa
  • 1 kis db karfiol
  • 100 g zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek kakukkfű
  • 1 dl víz
  • 50 dkg csirkemáj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 10 dkg sajt

ELKÉSZÍTÉS 
  1. A rizst megfőzzük.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és zsírban vagy olajon üvegesre pirítjuk.
  3. A hagymához hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott sárgarépát, fehérrépát, karfiolt és kb. egy csészényi zöldborsót. Hozzáadjuk a petrezselymet és a kakukkfüvet, majd kb. egy dl vizet öntünk rá, és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. A csirkemájat bő zsiradékban megsütjük. Ha kész, sóval és borssal ízesítjük.
  5. Kivajazott tepsi aljára helyezzük a rizst (önthetünk rá egy-két evőkanállal a májból visszamaradt zsiradékból), erre jön a zöldséges ragu fele, majd erre helyezzük rá a májszeleteket, utána rátesszük a zöldséges ragu másik részét.
  6. Végül reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése