2014. október 21., kedd

Kapros gnocchi zöldséges-csirkés raguval



HOZZÁVALÓK / 4 adag

A gnocchihoz

  • 50 dkg burgonya
  • 1 ek só
  • 1 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 ek kapor

 

A raguhoz

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 1 nagy db lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes db cukkini
  • 1 közepes db paradicsom
  • 1 közepes db kápia paprika
  • 1 kávéskanál só
  • bors ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • 0.5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
  • 10 dkg parmezán sajt

ELKÉSZÍTÉS

A gnocchihoz

  1. A burgonyát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, majd bő, sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, összetörjük és kihűtjük.
  2. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a kaprot, majd egynemű tésztává gyúrjuk. Lisztezett gyúródeszkán kb. ujjnyi vastagságúra sodorjuk, majd kb. 1 centis kis darabokra vágjuk. Bő, sós, forrásban levő vízben megfőzzük, leszűrjük. A gnocchi akkor jó, ha miután feljött a tetejére még 3-4 percig főzzük.

A raguhoz

  1. A forró olajon megpirítjuk az apróra vágott lilahagymát és fokhagymát, majd rátesszük a kis kockákra darabolt csirkemellet, amit fehéredésig sütünk.
  2. Rászórjuk a kis kockákra vágott cukkinit, paprikát, paradicsomot. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük.
  3. Öntünk rá kb. 1,5 dl vizet és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Végül a ragut összeforgatjuk a főtt gnocchival, tányérokba szedjük és friss (parmezán) sajtot reszelünk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése