HOZZÁVALÓK / 4 adag
A gnocchihoz
- 50 dkg burgonya
- 1 ek só
- 1 db tojás
- 20 dkg finomliszt
- 2 ek kapor
A raguhoz
- 40 dkg csirkemell filé
- 1 nagy db lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes db cukkini
- 1 közepes db paradicsom
- 1 közepes db kápia paprika
- 1 kávéskanál só
- bors ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- 0.5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
- 10 dkg parmezán sajt
ELKÉSZÍTÉS
A gnocchihoz
- A burgonyát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, majd bő, sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, összetörjük és kihűtjük.
- Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a kaprot, majd egynemű tésztává gyúrjuk. Lisztezett gyúródeszkán kb. ujjnyi vastagságúra sodorjuk, majd kb. 1 centis kis darabokra vágjuk. Bő, sós, forrásban levő vízben megfőzzük, leszűrjük. A gnocchi akkor jó, ha miután feljött a tetejére még 3-4 percig főzzük.
A raguhoz
- A forró olajon megpirítjuk az apróra vágott lilahagymát és fokhagymát, majd rátesszük a kis kockákra darabolt csirkemellet, amit fehéredésig sütünk.
- Rászórjuk a kis kockákra vágott cukkinit, paprikát, paradicsomot. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük.
- Öntünk rá kb. 1,5 dl vizet és fedő alatt puhára pároljuk.
- Végül a ragut összeforgatjuk a főtt gnocchival, tányérokba szedjük és friss (parmezán) sajtot reszelünk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése