Zöldséges pite
hozzávalók
Pitetészta
- 25 dkg finomliszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 12.5 dkg margarin
- 1 db tojás
- 1 csipet só
Töltelék
- 2.5 dl tej
- 3 csapott ek finomliszt
- 1 db tojás
- bors ízlés szerint
- 1 kávéskanál só
- 1 kk kakukkfű
- 25 dkg zöldségkeverék
elkészítés
Pitetészta
- A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük sütőporra és egy csipet sóval, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Ezután egy tojás és némi víz segítségével tésztává gyúrjuk.
- Folpackba csomagoljuk és 30 percig hűtőszekrényben pihentetjük.
- A pihentetés után kinyújtjuk, 20-22 cm-es formába simítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt elősütjük.
Töltelék
- A zöldségkeveréket puhára pároljuk.
- Három csapott evőkanál liszthez folyamatosan adagolva hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük, majd kis lángon mártást főzünk belőle.
- Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük.
- Ha kicsit kihűlt a mártás, hozzáadjuk a tojást, majd a zöldségkeveréket is beleforgatjuk.
- Az egészet az elősütött tésztánkra öntjük és 180 fokos sütőben kb. 20-25 percet sütjük.
- Tortaszeletekre vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése