2015. december 30., szerda

Zöldséges pite



hozzávalók

Pitetészta

  • 25 dkg finomliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 12.5 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

Töltelék

  • 2.5 dl tej
  • 3 csapott ek finomliszt
  • 1 db tojás
  • bors ízlés szerint
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kk kakukkfű
  • 25 dkg zöldségkeverék


elkészítés

Pitetészta

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük sütőporra és egy csipet sóval, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Ezután egy tojás és némi víz segítségével tésztává gyúrjuk.
  2. Folpackba csomagoljuk és 30 percig hűtőszekrényben pihentetjük.
  3. A pihentetés után kinyújtjuk, 20-22 cm-es formába simítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt elősütjük.

Töltelék

  1. A zöldségkeveréket puhára pároljuk.
  2. Három csapott evőkanál liszthez folyamatosan adagolva hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük, majd kis lángon mártást főzünk belőle.
  3. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük.
  4. Ha kicsit kihűlt a mártás, hozzáadjuk a tojást, majd a zöldségkeveréket is beleforgatjuk.
  5. Az egészet az elősütött tésztánkra öntjük és 180 fokos sütőben kb. 20-25 percet sütjük.
  6. Tortaszeletekre vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése