Banánkenyér
hozzávalók
- 3 db banán
- 10 dkg dió
- 10 dkg margarin
- 1 db tojás
- 10 dkg cukor
- 150 g joghurt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 15 dkg finomliszt
elkészítés
- A banánokat meghámozzuk, és villával összetörjük.
- A dió felét ledaráljuk, a másik felét pedig nagyobb darabokra vágjuk.
- A margarint felolvasztjuk.
- A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a felolvasztott margarint és a natúr joghurtot.
- Ezt követően belekeverjük a banánt, a diót, a szódabikarbónát, végül a lisztet, és alaposan összedolgozzuk.
- Kivajazott őzgerinc vagy kenyérformába öntjük, és 35 percig sütjük. (Tűpróbát végzünk.)
- Langyosan felszeleteljük, és vaníliás porcukorral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése