2015. december 8., kedd

Banánkenyér

 hozzávalók

  • 3 db banán
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 150 g joghurt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg finomliszt

 

elkészítés

  1. A banánokat meghámozzuk, és villával összetörjük.
  2. A dió felét ledaráljuk, a másik felét pedig nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A margarint felolvasztjuk.
  4. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a felolvasztott margarint és a natúr joghurtot.
  5. Ezt követően belekeverjük a banánt, a diót, a szódabikarbónát, végül a lisztet, és alaposan összedolgozzuk.
  6. Kivajazott őzgerinc vagy kenyérformába öntjük, és 35 percig sütjük. (Tűpróbát végzünk.)
  7. Langyosan felszeleteljük, és vaníliás porcukorral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése