HOZZÁVALÓK
tésztához
40 dkg liszt
5 dkg cukor
15 dkg margarin
fél cs. sütőpor
2 tojássárgája
6-7 evők. tej
töltelék
tetszőleges ízű lekvár
tetejére
2 tojásfehérje
3 ek. porcukor
ELKÉSZÍTÉS
1. A lisztben elkeverjük a sütőport, és elmorzsolgatjuk benne a margarint. Ha már
nincsenek benne nagyobb darabok, akkor beletesszük a cukrot, a tojássárgákat,
és a tejjel összedolgozzuk.
2. 1,5-2 órára hűtőbe tesszük pihentetni.
3. A tésztát ketté osztjuk és 20x32-cm-es
tepsi méretűre kinyújtjuk. A kizsírozott tepsibe helyezzük, ezt megkenjük lekvárral, majd lefedjük a második ugyanakkora méretűre kinyújtott lappal.
4. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
5. Miközben sül, felverjük a tojásfehérjéket, beleforgatjuk a porcukrot.
6. A sütőből kivesszük a tésztát és a kemény habot egyenletesen rákenjük.
7. Körülbelül újabb 15 percre visszatesszük a süteményt, hogy a hab aranybarnára süljön rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése