2016. január 11., hétfő

Habos-lekváros





HOZZÁVALÓK

tésztához
40 dkg liszt
  5 dkg cukor
15 dkg margarin
fél cs. sütőpor
2 tojássárgája
6-7 evők. tej

töltelék
tetszőleges ízű lekvár

tetejére
2 tojásfehérje
3 ek. porcukor


ELKÉSZÍTÉS

1. A lisztben elkeverjük a sütőport, és elmorzsolgatjuk benne a margarint. Ha már nincsenek benne nagyobb darabok, akkor beletesszük a cukrot, a tojássárgákat, és a tejjel összedolgozzuk. 
2. 1,5-2 órára hűtőbe tesszük pihentetni.
3. A tésztát ketté osztjuk és 20x32-cm-es tepsi méretűre kinyújtjuk. A kizsírozott tepsibe helyezzük, ezt megkenjük lekvárral, majd lefedjük a második ugyanakkora méretűre kinyújtott lappal.
4. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
5. Miközben sül, felverjük a tojásfehérjéket, beleforgatjuk a porcukrot.
6. A sütőből kivesszük a tésztát és a kemény habot egyenletesen rákenjük.
7. Körülbelül újabb 15 percre visszatesszük a süteményt, hogy a hab aranybarnára süljön rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése