2014. november 24., hétfő

Hólabda


HOZZÁVALÓK


A tésztához
  • 1 db tojás 
  • 15 dkg cukor 
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor 

 

A krémhez

  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 3 púpozott ek finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek margarin
  • 0.5 dl rum (opcionális)

 

A forgatáshoz

  • 12 dkg kókuszreszelék



ELKÉSZÍTÉS


A tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és 4 evőkanál langyos vízzel habosra keverjük.
  2. Hozzászitáljuk a lisztet a sütőporral és a kakaóport.
  3. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a kakaós masszához forgatjuk.
  4. 180 fokon kb. 10 perig sütjük. Ha megsült a tészta, kis pogácsaszaggatóval (vagy feles pohárral) kis köröket szaggatunk.

Krém

  1. A tejet felforraljuk, majd, ha levettük a tűzről és kicsit kihűlt, belekeverjük a 3 ek. cukrot.
  2. A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük és alacsony lángon krémsűrűségűre főzzük.
  3. Ha krémes (pudingszerű) az állaga, akkor levesszük a tűzről, belekeverjük a vaníliás cukrot, a margarint és a rumot.

Díszítés

  1. Két kis kör tésztát a krémmel összeragasztunk, majd beleforgatjuk a krémbe és kókuszreszelékben meghempergetjük a golyókat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése