HOZZÁVALÓK
A tésztához
- 1 db tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg finomliszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
A krémhez
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 3 púpozott ek finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek margarin
- 0.5 dl rum (opcionális)
A forgatáshoz
- 12 dkg kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS
A tészta
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és 4 evőkanál langyos vízzel habosra keverjük.
- Hozzászitáljuk a lisztet a sütőporral és a kakaóport.
- A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a kakaós masszához forgatjuk.
- 180 fokon kb. 10 perig sütjük. Ha megsült a tészta, kis pogácsaszaggatóval (vagy feles pohárral) kis köröket szaggatunk.
Krém
- A tejet felforraljuk, majd, ha levettük a tűzről és kicsit kihűlt, belekeverjük a 3 ek. cukrot.
- A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük és alacsony lángon krémsűrűségűre főzzük.
- Ha krémes (pudingszerű) az állaga, akkor levesszük a tűzről, belekeverjük a vaníliás cukrot, a margarint és a rumot.
Díszítés
- Két kis kör tésztát a krémmel összeragasztunk, majd beleforgatjuk a krémbe és kókuszreszelékben meghempergetjük a golyókat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése