HOZZÁVALÓK
4-5 db paradicsom
1 kisebb db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
só
bazsalikom
ELKÉSZÍTÉS
1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk.
2. A paradicsomokat megpucoljuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához és fedő alatt kevés vízzel puhára pároljuk.
3. Krumplinyomóval áttörtjük a puhára párolt paradicsomokat (vagy ha nem szeretnénk, hogy darabos legyen, akkor botmixert használjunk).
4. Sóval, bazsalikommal ízesítjük. A fűszerekkel együtt átfőzzük addig, míg mártás sűrűségű nem lesz.
Tipp: én egy kiskanál ketchupot is tettem bele az intenzívebb szín-és ízvilág elnyerése érdekében.
Tipp2.
Legutóbb, amikor gnocchit készítettem, egy kisebb adagot eltettem a mélyhűtőbe. Ezt most elővettem, kiolvasztottam, egy pici liszttel újragyúrtam és ezzel tálaltam a szószt. Reszelt sajtot szórtam a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése