2014. november 12., szerda

Salsa di pomodoro, azaz olasz paradicsimmártás tésztákra

HOZZÁVALÓK

4-5 db paradicsom
1 kisebb db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
bazsalikom






ELKÉSZÍTÉS

1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. 
2. A paradicsomokat megpucoljuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához és fedő alatt kevés vízzel puhára pároljuk. 
3. Krumplinyomóval áttörtjük a puhára párolt paradicsomokat (vagy ha nem szeretnénk, hogy darabos legyen, akkor botmixert használjunk). 
4. Sóval, bazsalikommal ízesítjük. A fűszerekkel együtt átfőzzük addig, míg mártás sűrűségű nem lesz. 

Tipp: én egy kiskanál ketchupot is tettem bele az intenzívebb szín-és ízvilág elnyerése érdekében. 

Tipp2. 


Legutóbb, amikor gnocchit készítettem, egy kisebb adagot eltettem a mélyhűtőbe. Ezt most elővettem, kiolvasztottam, egy pici liszttel újragyúrtam és ezzel tálaltam a szószt. Reszelt sajtot szórtam a tetejére. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése