2015. szeptember 6., vasárnap

Kávé torta



HOZZÁVALÓK

a piskótához

  • 3 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 3 ek finomliszt
  • 3 ek víz
  • 1 cs. sütőpor
  •  
    a kávékrémhez
     
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek finomliszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl feketekávé
  • 4 dkg margarin

  • tetejére

  • 1 tábla tortabevonó (étcsokoládés)
  • 1 ek margarin
  •  
     
    ELKÉSZÍTÉS
     
    1. Először piskótát készítünk: A tojásokat szétválasztjuk. A 3 kanál cukrot habosra keverjük tojássárgájákkal. Hozzáadunk 3 ek hideg vizet, majd a 4 ek lisszttel jól összedolgozzuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a masszánkba.
    2. Kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
    3. Elkészítjük a krémet: 2 tojás sárgáját 12 dkg cukorral, 4 dkg liszttel, 2 dl tejjel és 2 dl kávéval sűrűre főzünk.
    4. A 4 dkg margarint a kihűlt krémhez adjuk hozzá.
    5. A kihűlt piskótánkat kettészeljük és a két lap közé kenjük a krémet.
    6. A tortabevonó csokoládét a hozzáadott margarinnal vízgőz felett felolvasztjuk. A tortánk tetjére simítjuk.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése