HOZZÁVALÓK
a piskótához
a kávékrémhez
tetejére
ELKÉSZÍTÉS
- Először piskótát készítünk: A tojásokat szétválasztjuk. A 3 kanál cukrot habosra keverjük tojássárgájákkal. Hozzáadunk 3 ek hideg vizet, majd a 4 ek lisszttel jól összedolgozzuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a masszánkba.
- Kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
- Elkészítjük a krémet: 2 tojás sárgáját 12 dkg cukorral, 4 dkg liszttel, 2 dl tejjel és 2 dl kávéval sűrűre főzünk.
- A 4 dkg margarint a kihűlt krémhez adjuk hozzá.
- A kihűlt piskótánkat kettészeljük és a két lap közé kenjük a krémet.
- A tortabevonó csokoládét a hozzáadott margarinnal vízgőz felett felolvasztjuk. A tortánk tetjére simítjuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése