2015. július 2., csütörtök

Pizzás csiga




HOZZÁVALÓK

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg margarin
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csipet só
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 1 kk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 késhegynyi bors
  • 15 dkg sonka (vagy szalámi)
  • 15 dkg sajt
  •  
     
    ELKÉSZÍTÉS
     
    1. A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
    2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadunk egy csipet sót és az élesztős tejjel és a tejföllel összedolgozzuk.
    3. Meleg helyen 1,5 órát kelesztjük.
    4. Ha megkelt, kinyújtjuk 1 cm vékonyra.
    5. A sűrített paradicsomat elkeverjük a fűszerekkel (só, bors, oregánó, bazsalikom) és a kinyújtott tésztára kenjük.
    6. A sonkát/szalámit apró kockákra vágjuk és a tésztára szórjuk.
    7. Végül reszelt sajttal meghintjük és feltekerjük.
    8. Szeletekre vágjuk és kivajazott tepsibe rakjuk.
    9. Kb. 20 percig így kelesztjük, majd 180 fokos sütőbem készre sütjük (20 perc).

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése