2015. július 14., kedd

Joghurtos - meggyes



hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 5 dkg margarin
  • 1 bögre cukor (2 dl)
  • 1 bögre finomliszt (2 dl)
  • 2 dl joghurt
  • 15 dkg meggy
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor


elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a felolvasztott margarint.
  2. A szódabikarbónát elkeverjük a liszttel és beledolgozzuk a tésztába.
  3. A meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük és hozzáadjuk a joghurthoz, majd óvatosan ezt is a tésztához keverjük.
  4. Kizsírozott tepsiben, 180 fokon 17 percig sütjük a süteményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése