2015. augusztus 16., vasárnap

Cukkinitallér


 
HOZZÁVALÓK
 
1 nagy cukkini vagy 2-3 db kisebb
1 db tojás
4 ek. liszt
10 dkg sajt (feta, mozzarella, esetleg parmezán)
olaj a sütéshez
fűszerek (lsd. az elkészítésnél)

 
ELKÉSZÍTÉS
 
1. A cukkinit megpuculjuk, magházát eltávolítjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk és pár percig állni hagyjuk, ameddig levet nem ereszt. Ezután kinyomkodjuk a levét.
2. A kinyomkodott cukkinit összekeverjük a sajttal, majd jöhet a fűszerezés. 2 fajta cukkinitallért készítettem:
 
KAPROS-PIROSPAPRIKÁS
 
1 ek. kapor
1 teáskanál petrezselyem
1 teáskanál pirospaprika

KURKUMÁS

1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál bors

3. Apránként hozzáadjuk a lisztet, jól összedolgozzuk.
4. Lepényeket formálunk a masszából és olajon közepes lángon aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
5. Fogyaszthatjuk önállóan, fokhagymás joghurttal vagy köretként, salátával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése