HOZZÁVALÓK
1 nagy cukkini vagy 2-3 db kisebb
1 db tojás
4 ek. liszt
só
10 dkg sajt (feta, mozzarella, esetleg parmezán)
olaj a sütéshez
fűszerek (lsd. az elkészítésnél)
ELKÉSZÍTÉS
1. A cukkinit megpuculjuk, magházát eltávolítjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk és pár percig állni hagyjuk, ameddig levet nem ereszt. Ezután kinyomkodjuk a levét.
2. A kinyomkodott cukkinit összekeverjük a sajttal, majd jöhet a fűszerezés. 2 fajta cukkinitallért készítettem:
KAPROS-PIROSPAPRIKÁS
1 ek. kapor
1 teáskanál petrezselyem
1 teáskanál pirospaprikaKURKUMÁS
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál bors
3. Apránként hozzáadjuk a lisztet, jól összedolgozzuk.
4. Lepényeket formálunk a masszából és olajon közepes lángon aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
5. Fogyaszthatjuk önállóan, fokhagymás joghurttal vagy köretként, salátával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése