HOZZÁVALÓK
a piskótához
- 2 db tojás
- 2 ek. cukor
- 2 ek. liszt
- 2 ek. víz
- 1/2 vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
- 25 dkg gyümölcs (meggy, eper, s.barack, erdei gyümölcs)
- 315 g gyümölcsjoghurt (1 nagy doboz)
- 200 ml habtejszín
- 1/2 csomag zselatin
ELKÉSZÍTÉS
1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd a sütőporral elkevert liszttel és a 2 ek. vízzel jól összedolgozzuk.
2. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához forgatjuk.
3. 180 fokos sütőben, kb. 15 percig sütjük.
4. A zselatint két evőkanál forró vízben felolvasztjuk.
5. A habtejszínt felverjük, hozzákeverjük a joghurtot, a gyümölcsöt (néhány szemet hagyjunk meg a tetejére díszítésnek), legvégül a zselatint keverjük hozzá.
6. A kihűlt piskótánk tetejére halmozzuk a krémet, gyümölccsel díszítjük, majd min. 2-3 órára hűtőbe tesszük megdermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése