HOZZÁVALÓK
- 12.5 dkg margarin
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál szegfűszeg (finomra tört)
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg lekvár/ dzsem (szilva)
ELKÉSZÍTÉS
- A hozzávalókból tésztát gyúrunk: a lisztet elvegyítjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a cukrokat, a fűszereket, majd a tojásokkal jól összedolgozzuk.
- A kinyújtott tészta 2/3 részét kizsírozott tepsibe helyezzük, lekvárral megkenjük.
- A félretett 1/3 rész tésztából 1/2 ujjnyi széles csíkokat sodrunk, melyeket egy irányban, ferdén a lekvárra rakunk.
- Forró sütőben (180 fok) aranybarnára sütjük (kb. 20-25 perc).
- Kihűlés után kockákra szeletelve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése