2016. április 17., vasárnap

Fűszeres rácsos süti



HOZZÁVALÓK

  • 12.5 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg (finomra tört)
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg lekvár/ dzsem (szilva)


ELKÉSZÍTÉS
  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk: a lisztet elvegyítjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a cukrokat, a fűszereket, majd a tojásokkal jól összedolgozzuk.
  2. A kinyújtott tészta 2/3 részét kizsírozott tepsibe helyezzük, lekvárral megkenjük.
  3. A félretett 1/3 rész tésztából 1/2 ujjnyi széles csíkokat sodrunk, melyeket egy irányban, ferdén a lekvárra rakunk.
  4. Forró sütőben (180 fok) aranybarnára sütjük (kb. 20-25 perc).
  5. Kihűlés után kockákra szeletelve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése